2011. december 9., péntek

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi

Már több, mint ezren látták a blogunkat! Köszönjük mindenkinek! :)

Elég sok ideje nem jelentkeztünk, tudom. Az igazság az, hogy egy ideig el voltam tiltva a géptől (:/), és nem igazán tudtam, hogy mit is írjak. De most már tudom!
Nemrég egy nagyon jó könyvet olvastam. Lehet, hogy ismeritek páran, de aki nem, az nagyon figyeljen!
A könyv sorozat címe A Szent Johanna Gimi. A sorozat 8 részes, de még csak 5 része jelent meg. A regény egy magyar írónő, Leiner Laura tollából származik. Egy magyar lány, egy magyar gimiben, magyar osztálytársakkal. Egy magyar tini élete, amit egy naplóból tudunk meg.
Igazán megéri elolvasni! Vigyázz, mert könnyen rákattanhatsz!
1. rész
A történet röviden:
Rentai Renáta elköltözött. Szülei a dimbes-dombos Budán választottak egy házat, s emiatt Reni a közelben lévő Szent Johanna Francia Tagozatos Gimnáziumban kezdi a 9. évfolyamot. Nagyon izgul, hogy milyenek lesznek osztálytársai, de fölöslegessé válik; rögtön két barátra is szert tesz és az iskola is izgalmasnak tűnik. A Szent Johanna életét mindenféle hetek, napok és bálok színesítik; csakúgy, mint a Valentin napi-hét, a farsangi bál és hasonlók. Reni szerint a Szent Johanna igazán jó gimi, de nem csak emiatt...

5. rész
2. rész
Hiszen ott van Cortez. A pontos neve Antai-Kelemen Ádám, a suli legmenőbb fiúja. Deszkázik, a szülei New Yorkban élnek, négy nyelvet beszél, sötét haja és mélykék szeme van és ráadásul spanyol a beceneve. Reni természetesen egyből beleszeret. A sorozat a lány és osztálytársainak gimis életét követi végig, és természetesen Reni és Cortez kapcsolatát sem felejeti ki. C+R=:heart:


Nézd meg a honlapját!  Rendeld meg! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Holnap - Brigi & Edina Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template